Ξεκίνησε η κατασκευή της μονάδας βιοαερίου Βιοαέριο Πρέβεζας στην περιοχή του νέου Ωρωπού

Ξεκίνησε η κατασκευή της μονάδας βιοαερίου Βιοαέριο Πρέβεζας στην περιοχή του νέου Ωρωπού

Ξεκίνησαν σήμερα 4/8/2020 οι εργασίες κατασκευής της μονάδας βιοαερίου που υλοποιεί η εταιρεία Βιοαέριο Πρέβεζας στην περιοχή του Νέου Ωρωπού.

Όπως προκύπτει από τις πληροφορίες σχετικά με τη λειτουργία της μονάδας, θα επεξεργάζεται όλα τα λύματα της περιοχής μας. Για αυτό το σκοπό θα δέχεται περίπου 18 φορτηγά την ημέρα.

Το ζήτημα το οποίο προκύπτει αφορά την ορθή λειτουργία μιας δεύτερης όμορης μονάδας Βιοαερίου. Το θέμα θα συζητηθεί στην αυριανή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου αναφορικά με τη δεύτερη μονάδα και πως θα εξυπηρετηθεί η κίνηση άλλων τόσων βυτίων τέτοιου μεγέθους.

Πέρα από τον διπλασιασμό ρύπων, οσμών, κινδύνων δημόσιας υγείας και υγείας των ζώων, πώς θα λυθεί το θέμα κυκλοφορίας τόσων βυτίων στην περιοχή;

Έχει άραγε γίνει μελέτη κυκλοφοριακών ρυθμίσεων ή θα αφεθεί αυτό το ζήτημα στην τύχη;

Πως γίνεται να έχει αδειοδοτηθεί μια δεύτερη Μονάδα Βιοαερίου αψηφώντας τις τόσο σοβαρές πιθανές επιπτώσεις;

Πρέπει να αναφέρουμε ότι κάθε μονάδα δέχεται την ημέρα 18 βυτία πρώτης ύλης, κάθε βυτίο μεταφοράς αποβληθούν έχει μήκος 20 μέτρα και μεικτό βάρος 45 τόνους. 36 βυτία συνολικά την ημέρα επί 45 τόνους περίπου 1620 τόνους ημερησίως θα πρέπει να διακινούνται μέσω ενός αγροτικού δρόμου φάρδους 3 μέτρων που πρέπει να εξυπηρετεί και τα αγροτικά οχήματα για τις ανάγκες των γεωργοκτηνοτροφων της περιοχής.


Πηγή: Preveza Today